Upplev det bästa av Ubud

UNIKA UBUD

Monkey Forest

Ubud är känt för sin spiritualism och det hantverk som tillverkas i och omkring staden. Ofta ses Ubud som Balis kulturella huvudstad. Stadens gator är fyllda av hantverksbutiker och souveniraffärer men strax utanför folkmyllret finns mängder av fantastiska naturupplevelser, tempel och vattenfall. I och kring Ubud finns några av Balis bästa hotell och restauranger, med berömda kockar från hela världen.

Ubud har ett fantastiskt utbud av hotell, allt från billiga och prisvärda guesthouse till makalöst vackra lyxhotell mitt i djungeln. Var uppmärksam på var ditt hotell ligger, speciellt om du vill kunna promenera dit du ska. Lyxhotellen ligger vanligen utanför Ubud medan du hittar många budget- och mellanprishotell i centrala Ubud. 

EN PLATS DU MÅSTE BESÖKA NÅGON GÅNG I LIVET

Hitta i Ubud

Det finns förstås mängder av gator och gränder i Ubud, men du behöver egentligen bara känna till de fyra huvudgatorna för att kunna navigera dig runt i den centrala delen av staden. Jalan Raya Pengosekan tar dig in i Ubud söderifrån. Du tar sedan vänster in på Jalan Monkey Forest (Monkey Forest Street) som efter apskogen svänger skarpt höger och tar dig norrut genom centrala Ubud upp till Jalan Raya Ubud. Jalan Raya Ubud sträcker sig från öst till väst genom de centrala delarna av Ubud, och om du fortsätter en bit österut och sedan svänger höger in på Jalan Hanoman, som tillsammans med Jalan Monkey Forest är Ubuds huvudgator, och fortsätter söderut kommer du sedan tillbaka till Jalan Raya Pengosekan. 

Upptäck Ubud

Det är inte svårt att få tiden att gå i Ubud. Det bästa sättet att upptäcka staden är att promenera och på så vis upptäcka alla små gränder och gator. Hur du än gör kommer du passera berömda Monkey Forest och vi rekommenderar en härlig promenad inne i apskogen. Se bara till att inte bära på några lösa föremål. Du hittar många souveniraffärer, klädaffärer, smyckes- och tygtillverkare på Jl. Monkey Forest medan Jl. Hanoman är mer pittoresk med små söta butiker och caféer. Jl. Raya Ubud är mer stökig och trafiken här kan vara ganska tät, och förutom Ubud Market och Ubud Palace finns det inte mycket att upptäcka här. Då rekommenderar vi de små tvärgatorna till Jl. Raya Ubud, såsom Jl. Sri Wedari, där du hittar många bra restauranger och caféer. Överallt i Ubud hittar du vackra skönhetssalonger och spa'n. Du behöver i regel aldrig boka din behandling i förväg, det är bara att stanna förbi och fråga om de har tid. Om inte så kommer du (i värsta fall) få komma tillbaka om någon timme. Passa också på att besöka Ubuds museum och tempel, om du har tid. Handla ekologiska produkter på Utama Spice och Bali Buda. Du kan också gå en matlagningskurs och lära dig laga några av de traditionella indonesiska rätterna. Du hittar många kurser i byn Laplapan som ligger nordöst om Ubud.

Risfälten i Tegallallang

Njut av god mat i Ubud

I Ubud kan du äta allt från billig indonesisk mat till fine dining och rawfood. Precis som på många andra platser på Bali är kaffetrenden stor även här. För en riktigt god kopp kaffe rekommenderas Seniman Coffee Studio. Våra andra favoritrestauranger och caféer är BLANCO par Mandif, Fair Warung, Who's Who, Kafe, The Sayan House, Warung Bintangbali, Watercress och Bali Buda. Missa inte Maha Café på Jl. Monkey Forest som har stora härliga kaniner i sin trädgård.

Jungle Fish i Ubud

Härliga aktiviteter i Ubud

För dig som gillar friluftsliv har Ubud mycket att erbjuda. Hyr cykel och upptäck omgivningarna. Du kan till och med ge dig ut på en guidad cykeltur. Hyr moped och åk till templet Goa Gajah, risfälten i Tegalalang, elefantparken Elephant Safari Park Lodge och gör ett stopp på magnifika Jungle Fish där du också kan spendera natten på resorten Chapung Sebali

 

Ubud är kanon för dig som gillar att promenera. Om du följer Jl. Raya Ubud västerut från Ubud Palace kommer du till avtagsvägen på höger sida som leder upp till Abangan Bungalow. Här tar du vänster in på den smala vägen mellan murarna, och följer den för att sedan komma ut bland risfälten. Här hittar du bland annat det härliga caféet Pomegranate. Om du istället för att ta avtagsvägen mot Abangan Bungalow fortsätter längs Jl. Raya Ubud kommer du snart fram till en skylt som säger IBAH. Här svänger du först höger och strax därefter vänster för att nedanför backen ge dig ut mot Campuhan Ridge Walk som är en oerhört vacker promenad bland palmer och risfält. Följ vägen tills du kommer till Karsa Kafe där du kan stanna för en svalkande dryck innan du vänder tillbaka till Ubud. Den här promenaden är som allra vackrast (och svalast) i soluppgången och då är Karsa Kafe ett perfekt stopp för frukost. 

 

Ubud förknippas ofta med yoga och mest berömda yogastudion är förstås Yoga Barn som för övrigt har ett riktigt bra café. Du kan också yoga på Ubud Yoga House som ligger vackert bland risfälten på väg till Café Pomegranate. 

RES FRÅN UBUD...

TILL GILIÖARNA
Om du förbokar båtbiljetten ingår vanligen transport till/från Ubud. Om du vill resa på egen hand tar du en Uber till Padang Bai (ca 1 timme) varifrån båtar avgår flera gånger om dagen till Giliöarna. 

TILL NUSAÖARNA
Ta en Uber från Ubud till Sanur (ca 1 timme) där båtar avgår hela dagen till Nusa Lembongan, och ett par avgångar till Nusa Penida. 

HITTA DITT DRÖMHOTELL I UBUD

Putu's Paradise Guesthouse

Putu's Paradise

Ett av Ubuds mest populära (och finaste) budgethotell. Ligger i hjärtat av Ubud, inte långt från Monkey Forest. Ett måste om du reser med liten plånbok!

Sapodilla Ubud

Sapodilla

Det här är utan tvekan ett av de mest prisvärda hotellen i Ubud. Service i stil med ett lyxhotell men till mellanpris. Helt enkelt ett enastående boende i södra Ubud.

Hanging Gardens of Bali

Hanging Gardens

Det är få resorter på Bali som är så berömda som den här. Ca 30 minuter norr om Ubud hittar du den här magnifika resorten som bara måste upplevas!

Nur Guest House

Nur Guest House

Riktigt fint hotell strax utanför Ubud, nära Ubud Palace. Ett mycket omtyckt boende för dig som vill bo aningen avskilt men ändå ha nära till det bästa av Ubud. 

Villa Mana Sari

Villa Mana Sari

Magiskt vacker villa ca 10 minuters promenad från Ubud Palace. Här bor du helt avskilt med egen pool och trädgård. Risken är stor att du aldrig kommer vilja checka ut.

Aria Villas Ubud

Aria Villas Ubud

Underbar resort med åtta designvillor med egen pool, ca 10 minuter från Ubud Palace. Här blir du serverad en hotellfrukost i världsklass. Checka in och njut!