Upplev det bästa av Seminyak

SOFISTIKERADE SEMINYAK

Seminyak är Balis coolaste och mest sofistikerade ort, med grannarna Canggu i norr och Kuta i söder.  Seminyak är hem till några av Balis, för att inte säga Indonesiens, bästa restauranger och shoppingen är något mer upscale än i Kuta. För dig som vill hänga på en beach club på dagarna och dricka snygga drinkar på kvällarna är Seminyak så rätt. Och för dig som vill ha en kombination av det bästa utav Bali så är Seminyak ett mycket bra val, med närheten till Canggu, Kuta och Bukit, samtidigt som det är smidigt att resa vidare till Giliöarna och Nusaöarna härifrån. Seminyak har allt. Från vackra villor till superbilliga hostel och bra mellanprisalternativ. Strandremsan i Seminyak är relativt kort, och stora delar av den upptas av lyxhotell, så var uppmärksam på var ditt hotell ligger så att du bor så nära stranden som du har tänkt.

Seminyak beach

FÖR LITE LYX OCH FLÄRD PÅ SEMESTERN

Seminyaks coolaste bar
ERV

Hitta till Seminyak

Seminyak ligger på sydvästra Bali, en dryg mil norr om flygplatsen. Seminyak sträcker sig från Jalan Arjuna och Double Six i söder till Jalan Batu Belig i norr och består i stora drag utav områdena Batu Belig, Petitenget och Seminyak. Många räknar också de små byarna Umalas och Kerobokan till Seminyak. Sunset Road, den stora huvudvägen, löper genom hela östra Seminyak och leder till Canggu i norr och Kuta/Bukit i söder. Om du vill vara säker på att bo centralt i Seminyak ska du hålla dig väster om Sunset Road. Stranden i Seminyak är mer långgrund och har lugnare vågor än i exempelvis Canggu, och det är därför Seminyak är populärt bland nybörjarsurfare.  

 

Strandhotell i Seminyak

Seminyak har ett fantastiskt utbud av hotell. Allt från fräscha budgethotell till coola mellanprisboenden och vackra villor. För att inte tala om de lyxiga strandhotellen som sträcker sig längs hela Seminyaks kust. Spana in Double SixThe Oberoi,  The Seminyak Beach Resort, Alila Seminyak, The SamayaThe Royal Beach, Grand Balisani Suites och W Retreat & Spa. Det kan vara en bra idé att dubbelkolla var ditt tilltänkta hotell ligger så att du hamnar så nära stranden som du tänkt, eller så att du inte bor mitt i smeten när du vill ha ett hotell som ligger i de lugnare kvarteren. 

Restauranger och beach club's i Seminyak

Längs stranden i Seminyak kan du hitta många "locals" med ett par solstolar till uthyrning där du kan njuta av solsken och solnedgångar med en kokosnöt eller iskall Bintang vid din sida. Om du är beredd att spendera lite mer kan vi rekommendera några av Seminyaks coolaste beach club's. Förutom strandhotellens egna barer och restauranger får du inte missa La PlanchaPotato Head Beach Club, Cocoon Beach Club och KU DE TA. De mest populära nattklubbarna och barerna i Seminyak är La Favela, WooBar, Red Carpet, Motel Mexicola, Hu'u Bar, Mint Bali, Mirror, Baker Street Social och Koh.

 

I Petitenget hittar du flera fantastiska barer och restauranger, som är värda en resa till Bali i sig. Våra favoriter är Merah Putih, Metis, Barbacoa, Sardine, Slippery Stone, Sarong, Republik 45 och Watercress. I centrala Seminyak får du inte heller missa Earth Cafe, Ginger Moon, Wacko Burger, Sisterfields, Boss Man, Grain, Teatro Gastroteque och Shelter Bali. Vi har bara nämnt några av alla fantastiska restauranger, strandklubbar, caféer och barer i Seminyak - det finns alltså massor att upptäcka! 

Shopping i Seminyak

Shoppingen i Seminyak är riktigt bra, med allt från lokala små tillverkare och skräddare till möbeltillverkare och coola heminredningsbutiker. Många australiensiska klädmärken finns representerade här och du kan förstås hitta globalt välkända märken. Charmen med Seminyak är att du kan shoppa helt unika skor och kläder som inte går att hitta någon annanstans. Besök t.ex. Uluwatu som tillverkar alla sina vackra kläder på Bali eller sy upp dina egna kläder på Lucy's Batik. Seminyak Square är navet för shoppingen i Seminyak, även om den här gallerian har ett ganska skralt utbud av butiker. I närheten hittar du däremot nyöppnade Seminyak Village Shopping Mall. De mest populära shoppinggatorna, även om du förstås hittar många fler, är Jalan Kayu Aya och Jalan Raya Basangkasa som sedan övergår i Jalan Raya Seminyak. Du kan också hitta ett par outletbutiker längs Sunset Road. Vad gäller mat och livsmedel så är det Bintang Supermarket på Jalan Raya Seminyak eller Carrefour på Sunset Road som gäller. Du hittar också tre Pepito, i Seminyak, Petitenget och på gränsen till Canggu.

Seminyak är fullt av bra spa

Om du tycker om att gå på spa kommer Seminyak inte göra dig besviken. Förutom små skönhetssalonger drivna av lokala entreprenörer har lyxresorterna sina egna imponerande spa'n. Därutöver hittar du ett helt gäng med spa'n som erbjuder fantastiska behandlingar till priser som inte ens går att jämföra med Sverige. Vi rekommenderar Sundari Day Spa, Prana Spa, Spring Spa, Think Pink Nails, Cool Spa och Sherlock Barber.

Gym och träning i Seminyak

För dig som vill varva god mat och dryck med lite träning finns det en hel del att välja på i Seminyak. Du kan förstås gå ner på stranden och hyra en surfbräda när som helst. Yoga hittar du på ett par ställen i Seminyak där dessa är de mest populära: Seminyak Yoga Shala, Bali Yoga Canti, Olop Iyengar Yoga Studio och Jiwa Yoga. För annan träning finns bl.a. Bali Pilates StudioBali Fitness Seminyak, Daily Gym, Hammerhead Gym, Capoeira Bali och Motion Fitness. Du har förstås också närheten till Canggu med alla sina yogastudios och berömda Canggu Club. 

RES FRÅN SEMINYAK...

TILL GILIÖARNA

Om du förbokar båtbiljetten ingår vanligen transport till/från Seminyak.

Om du vill resa på egen hand tar du en Uber från till Serangan (ca 30 min) varifrån båtar avgår både på förmiddagen och eftermiddagen. Du kan också ta en Uber från Seminyak till Padang Bai (ca 2 timmar) varifrån du får en kortare bilresa.

TILL NUSAÖARNA

Ta en Uber till Sanur (ca 45 min) varifrån båtar avgår under hela dagen. 

Ta en Uber från Seminyak till Serangan (ca 30 min) där båtar till Nusa Lembongan och Nusa Penida avgår ett par gånger om dagen.

HITTA DITT DRÖMHOTELL I SEMINYAK

La Costa Central

La Costa Central

Charmigt budgethotell i södra Seminyak. Här har du nära till både beach och party samtidigt som du bor prisvärt och bekvämt. En bra kombo med andra ord.

Villa Lodek

Villa Lodek

Helt underbar villa med två sovrum och mysig trädgård. Nära till shopping och gångavstånd till stranden. Helt klart en av våra favoriter.

Chandra Bali Villas

Chandra Bali Villas

En av Seminyaks mest berömda villor. Ligger i södra Seminyak, med tillgång till det bästa av södra Bali. Här bor du i din egen vackra villa med pool och trädgård.

Villa Soleh

Villa Soleh

Välkommen till en av Seminyaks coolaste och mest prisvärda villor. Läget är riktigt bra i centrala Seminyak. Boka innan det är för sent!

Tevana

Tevana

Litet och charmigt hotell nära stranden i centrala Seminyak. Här bor du i fina rum med poolen utanför dörren. Dessutom riktigt prisvärt.

The Samaya

The Samaya

En av Seminyaks legendariska resorter. Absolut toppläge precis vid stranden. Hit kommer du för att njuta av lyx, avkoppling och god mat. Ett riktigt bra val!