Upplev det bästa av Sanur

TREVLIGA SANUR

Sanur Beach

Sanur är Balis äldsta och östkustens mest populära turistort och överlag ett välbesökt resmål tack vare den badvänliga stranden. Till skillnad från surfvågorna på väst- och sydkusten är havet betydligt lugnare här och det gör Sanur populärt bland barnfamiljer. Många reser också till Sanur för att härifrån ta sig vidare till Nusaöarna. Sanur och Kuta är de två turistorter på Bali som liknar varandra mest, även om Sanur inte är lika mycket fest som Kuta är. Alla bekvämligheter finns i Sanur och du kan klara dig oerhört långt på utbudet som finns här.

Sanur är känt för sina prisvärda hotell, oavsett prisklass. Här finns allt från budgetalternativ för en dryg hundralapp per natt till vackra resorter som ligger ett par meter från strandkanten. Det kan vara en god idé att kolla en gång extra var ditt hotell ligger, speciellt om du vill bo med gångavstånd till stranden.

HÄRLIGT FÖR HELA FAMILJEN

Sanur Beach

Hitta i Sanur

Sanur ligger inte långt från Balis flygplats på öns sydöstra spets, norr om Bukit och rakt österut ifrån Kuta och Seminyak. Huvudleden Jalan By Pass Ngurah Rai utgör skiljelinjen mellan Balis huvudstad Denpasar i väster och Sanur i öster. I söder börjar Sanur vid Jalan Mertasari som i centrala Sanur byter namn till Jalan Danau Tamblingan, som löper hela vägen upp till norra Sanur vilket gör det lätt att orientera sig genom staden. Sanur sträcker sig sedan norrut förbi Jalan Segara Ayu och upp till Jalan Hang Tuah där båtarna till Nusaöarna och Giliöarna avgår. 

Aktiva dagar i Sanur

Börja dagen vid 06.00 med ett besök på Sanur Morning Market. Hardy's är den mest populära shoppinggallerian i centrala Sanur. Ät street food och handla lokala råvaror på Sindhu Market. Besök strandmarknaden vid slutet av Jalan Hang Tuah. Sanur är berömt för sin vidsträcka strand och sina spektakulära soluppgångar. När du befinner dig på Sanur Beach, missa inte Patal Temple. Stranden är onekligen Sanurs mest populära attraktion med möjlighet att åka på dagsturer med båt, dyka och snorkla, prova på kitesurfing, gå på undervattenspromenad, simma med delfiner, hyra paddleboard och testa olika vattensporter. Med Sanur som utgångspunkt kan du testa rafting eller ge dig ut på cykel- och vandringsturer. Gör en tur till Serangan och besök sköldpaddscentret där. Ta en promenad eller båttur genom mangroveskogen som ligger nära Sanur. Ta med barnen till leklandet Peek A Boo. Det finns många populära matlagningskurser i Sanur, och en av de bästa arrangörerna är Bamboo Shoots. Svalka dig på galleriet Ghostbird och besök La Mayeur Museum. Spela golf på Bali Beach Golf Course. Varje år hålls flera festivaler i Sanur. 

ERV
Soluppgång i Sanur

Spa & Yoga i Sanur

För dig som tycker om att gå på spa finns förstås spa på alla resorterna men vi rekommenderar också The Nest, Leha Leha Spa, Sanctuary Spa och populära Aroma Spa. Du kan förstås också hitta mängder av små spa i Sanur där du kan kika förbi utan att ha bokat i förväg. Yoga hittar du på SUP yoga och populära yogaretreats samt yogaställena Power of Now Oasis och Hot Yoga Studio. 

Mat & Dryck i Sanur

Många populära restauranger och caféer med sitt säte i andra Balistäder finns idag representerade i Sanur, såsom Grocer & Grind och Bali Buda, I Sanur finns förstås också internationella kedjor såsom McDonalds och Starbucks. Vi rekommenderar förstås svenska caféet Cafe Smorgas. Besök också favoriterna Chez Nina, Nook, Le Bon Vivant, Kayu Manis, Soul in a Bowl, Warung Little Bird, Snecks, The Glass House och Bamboo Lounge, Beatlesfans måste testa Beatles Cavern Bar.

RES FRÅN SANUR...

TILL GILIÖARNA

Om du förbokar båtbiljetten ingår vanligen transport till/från Sanur.

Om du vill resa på egen hand tar du en Uber till Serangan (ca 20 min) eller Padang Bai (ca 1 timme) varifrån båtresan blir kortare.

Scoot Fast Cruise avgår på morgonen från Sanur men båten gör flera stopp längs vägen (bl.a. på Lembongan) så resan blir väldigt lång.

TILL NUSAÖARNA

Promenera eller ta en Uber till hamnen i slutet av Jalan Hang Tuah där båtar avgår till både Nusa Lembongan och Nusa Penida under hela dagen.

HITTA DITT DRÖMHOTELL I SANUR

Ngetis Resort

Ngetis Resort

Mysigt och mycket omtyckt budgethotell i södra Sanur, ett par minuter från Semawang Beach. Här bor du riktigt prisvärt i fräscha rum med svalkande pool.

The Pavilions

The Pavilions

En oas mitt i Sanur, bara ett par minuters promenad från stranden. Här bor du i vackra villor med egen pool och kan njuta av både lugn och lyx. Ett riktigt bra val!

The S

The Samata

Välkommen till en av Sanurs vackraste resorter. Ligger vid stranden strax norr om Sanur. Hit åker du för att att koppla av och bara vara.

Shady Grove Healing Centre and Homestay

Shady Grove

Unikt boende med stor charm i södra Sanur, nära Mertasari Beach. Det här är mycket mer än ett hotell - hit åker du för att varva ner, yoga, meditera och bara vara. 

Maison Aurelia

Maison Aurelia

En resort så unik att du kommer undra om du är kvar i Sanur. Riktigt cool inredning möter det avslappnade livet i Sanur. En given succé i hjärtat av Sanur.

Avillion Villa Cinta

Avillion Villa Cinta

Riktigt härlig resort vid stranden i centrala Sanur. Här bor du i vackra villor med egen terrass, nära till det bästa av Sanur. Ett toppenval för den kräsne!