Upplev det bästa av Menjangan

NATURSKÖNA MENJANGAN

Menjangan är den lilla ön på Balis nordvästra spets som har gett sitt namn till hela det här området. Faktum är att Menjangan Island saknar hotell och restauranger, vilket innebär att du får bo i West Bali National Park, ca 10 minuters båtresa bort. För dig som vill ha en unik upplevelse, långt bort från turismen på Bali och Giliöarna, är Menjangan ett bra val.

 

När du söker efter hotell i området kommer du hitta flertalet alternativ som ligger i byn Banyuwedang på fastlandet, men var uppmärksam på att endast ett hotell ligger i nationalparken - Nusa Bay Menjangan.

Soluppgång över Bali

FÖR EN HELT UNIK UPPLEVELSE

Aktiviteter på Menjangan

Oavsett om du bor i nationalparken eller på fastlandet, anordnar ditt hotell dyk- och snorkelturer till Menjangan. Som du kan se på dykkartan så finns det dyk- och snorkelplatser runt hela ön men de populäraste stoppen är Pos I och Pos II. Här dyker/snorklar du längs en vägg fylld av koraller som omges av fiskar i alla tänkbara färger. När sikten är bra är det här en fantastisk upplevelse, som slår all annan snorkling runt Bali och Giliöarna. För en alldeles unik upplevelse rekommenderar vi att hyra en egen båt och åka till fler dyk- och snorkelplatser.

Snorkla på Menjangan

Res till Menjangan

Resan från södra till norra Bali är magiskt vacker och från Kuta/Seminyak bör du räkna med minst 4 timmar i bilen. Passa på att äta babi guling på vägen. Du kommer slutligen fram till hamnen i Labuan Lalang varifrån du tar båten till West Bali National Park. Båtresan ingår i hotellpriset och stäm av båttiderna när du gör din bokning. Båtturen från fastlandet till nationalparken tar ca 20 minuter. Var redo med kameran för vyerna är fantastiska. 

 

Njut av lugnet i nationalparken

Väl framme i nationalparken kommer du direkt märka vilket otroligt lugn som omger den här platsen. Det enda du hör är havet och fåglarna. Längs stranden betar hjortar och om du är vaken tidigt på morgonen kan du se aporna hoppa mellan träden.  På resorten Nusa Bay Menjangan finns bara en restaurang, och priserna är betydligt högre än på Bali, men kvaliteten är bra. Hotellen på fastlandet, i byn Banyuwedang, har också sina egna restauranger och därtill kan du hitta ett par indonesiska restauranger "warung" i närheten. Hela upplevelsen med Menjangan är att uppleva Bali bortanför turismen och njuta av lugnet.

RES FRÅN MENJANGAN...

TILL GILIÖARNA

Med tanke på avståndet från västra Bali ingår inte transport till/från Menjangan i om du förbokar en båtbiljett. Då Uber i nuläget inte finns på norra Bali är det bästa alternativet är att boka en privat chaufför som tar dig från Menjangan till Amed (ca 3,5 timmar) varifrån ett par båtar om dagen avgår till Giliöarna (vi rekommenderar dig att ta morgonbåten).

TILL NUSAÖARNA

Med tanke på avståndet från västra Bali ingår inte transport till/från Menjangan i om du förbokar en båtbiljett. Uber finns i nuläget inte på norra Bali och det är svårt att få tag på en taxi här. Det bästa alternativet är att boka en privat chaufför som tar dig från Menjangan till Sanur (ca 4 timmar) varifrån båtar avgår hela dagen till Nusa Lembongan, samt ett par avgångar till Nusa Penida.

HITTA DITT DRÖMHOTELL I MENJANGAN

Nusa Bay Menjangan

NusaBay Menjangan

Om du vill bo i nationalparken är det NusaBay som gäller. En fantastisk resort precis på stranden med dykshop, spa, restaurang och pool. En helt unik plats!

The Local Menjangan

The Local Menjangan

Ett av de mest populära budgetboendena i området, omtyckt bl.a. för att det är så prisvärt. Ligger i Banyuwedang, ca 15 minuters promenad från stranden.

The Menjangan

The Menjangan

Imponerande resort nära hamnen i Labuan Lalang. Djungel och strand blandas på ett härligt vis på den här resorten, som anses vara en av norra Balis bästa.

Yuda Homestay

Yuda Homestay

Litet och fräscht homestay i byn Banyuwedang på fastlandet. Här blir du väl omhändertagen av familjen som driver hotellet. Ett riktigt bra budgetboende.

Hobbit's House Homestay

Hobbit's House Homestay

Om du letar efter ett charmigt boende så har du kommit rätt. Ett hotell med stor personlighet och härliga omgivningar. Ligger i Banyuwedang.

Menjangan Dynasty Resort

Dynasty Resort

Riktigt cool resort som för tankarna till den afrikanska savannen. Ligger vid havet öster om Banyuwedang. Det här är någonting utöver det vanliga!