Upplev det bästa av Lovina

DEN OSLIPADE DIAMANTEN LOVINA

Lovina Beach

Lovina är den avslappnade fiskebyn på norra Bali som lockar turister tack vare de delfinrika vattnen. Men faktum är att Lovina är mer än så. Den fyra timmar långa resan från södra Bali är magiskt vacker och klimatet hinner förändras ett par gånger längs vägen.
 

Lovina är något av en trendbrytare när det gäller hotell på Bali. Vanligen ligger budget- och lyxboendena i topp, men i Lovina hittar du de bästa hotellen i mellanprisklassen. De flesta hotell ligger i centrala Lovina, nära Lovina Beach, men du kan hitta riktiga pärlor om du är beredd att ta moppen ett par kilometer extra. Dubbelkolla så att ditt hotell ligger så nära stranden som du har tänkt dig.

SE BALI UR ETT ANNAT PERSPEKTIV

Upplev charmiga Lovina

Lovina är ett populärt resmål bland backpackers och naturälskare, inte minst för närheten till havet men också möjligheterna att vandra i bergen. Jämfört med södra Bali är lugnet det som många Lovinabesökare uppskattar mest. Här bor du nära naturen och får en chans att se en glimt av  "det gamla Bali". Ät klassisk babi guling på den lokala warungen och köp dina livsmedel från byns äldsta dam - charmigt och enkelt. 

Hitta i Lovina

Ett populärt stopp längs vägen till Lovina är templet Pura Bratan i Bedugul där du också kan köpa nyskördade jordgubbar. Många reser till Lovina med taxi/egen chaufför (ska max kosta 500.000 Rp) men du kan också åka minibuss vilket kostar omkring 100.000 Rp. Lovina sträcker sig drygt två mil västerut från orten Singaraja. Vulkanerna Batur och Agung ligger på ett par mils avstånd och det är drygt 7 mil till såväl Ubud som Amed. Menjangan ligger 6 mil västerut. Vi rekommenderar att hyra moped när du besöker Lovina då du kommer få ut så mycket mer utav din vistelse. På så vis kan du åka och besöka vattenfall, se mer utav de spännande bergen och byarna runt omkring. Kalibukbuk är ett annat ortsnamn för centrala Lovina, med Lovina Beach som största attraktion. I centrala Lovina hittar du hotell, restauranger, caféer, barer, butiker och dykshoppar. I de små byarna runt om Kalibukbuk är utbudet betydligt mindre, men charmen desto större. Gå på spa i Lovina och få oerhört mycket för pengarna. Vi rekommenderar Agung Spa, Araminth Spa och lyxiga Body Tonic SpaThe Lovina. Yoga hittar du på Lotus Sherab Yogacenter som ligger 6 KM väster om Kalibukbuk.

Pura Bratan
Git Git Waterfall

God mat i Lovina

Om du älskar choklad får du inte missa ett besök på Cocoa Grounds som ligger 6 KM väster om  Kalibukbuk, inte långt ifrån Lotus Sherab Yogacenter. Våra favoritrestauranger och caféer i Lovina är Bu Warung, Secret Garden, Warung Jegeg, JB Warung, Global Village Kafe, Warung Lais och Buda Bakery. För en lite lyxigare upplevelse, besök också Spice Beach Club och Beach Bar at The Lovina.

Kortio

Delfiner, dykning, vandring och mycket mer i Lovina

I Lovina har du nära till många fantastiska upplevelser. Många åker till Lovina för att se delfiner. Du bokar enklast genom ditt hotell i Lovina. Delfinturen börjar klockan 06.00 på morgonen och den två timmar långa turen kostar omkring 100.000 Rp per person. Åk på snorkeltur från Lovina Beach (bäst förhållanden på förmiddagen) för drygt 50.000 Rp per person. Gå en dykkurs eller åk på en dyktur med Clown Dive SportArrows Dive Center eller Zen Dive. Från Lovina kan du åka både västerut mot Menjangan och österut mot Amed för snorkling och dykning. Herman Lovina Tours är en av de mest populära turistarrangörerna i Lovina, och kan ordna allt från snorkelturer till vandringar. När du är på norra Bali, passa på att besöka vattenfallen Gitgit, Sekumpul, Aling-Aling7 Air Terjun Sambangan, Singsing och Banyumala. Bada i de heta källorna vid Air Banjar Hot Springs som ligger en mil väster om Lovina. Om du vill ge dig ut på en vulkanvandring kan du börja med att läsa om Bali Volcano Trekking. Det finns också många kända tempel i närheten av Lovina, däribland Brahma Vihara Arama Buddhist Monastery, Tempat Ibadat Tridharma och Dalem Jagaraga.

RES FRÅN LOVINA...

TILL GILIÖARNA

Med tanke på avståndet från norra Bali ingår inte transport till/från Lovina om du förbokar båtbiljetten. Uber finns i nuläget inte på norra Bali och det är svårt att få tag på en taxi här.  

 

Det bästa alternativet är att boka en privat chaufför som tar dig från Lovina till Amed (ca 2 timmar). Vi rekommenderar att ta morgonbåten till Giliöarna. 

TILL NUSAÖARNA

Uber finns i nuläget inte på norra Bali och det är svårt att få tag på en taxi här. 

Det bästa alternativet är att boka en privat chaufför som tar dig från Lovina till Sanur (ca 2,5 timmar) varifrån båtar avgår hela dagen till Nusa Lembongan, och ett par avgångar till Nusa Penida. Du kan oxå åka till Padang Bai (ca 1 timme) och ta local boat direkt till Nusa Penida.

HITTA DITT DRÖMHOTELL I LOVINA

Villa Lumbalumba

Villa Lumbalumba

Välkommen till ett av Lovinas bästa budgetboenden. Ligger ca 20 minuters promenad från Lovina Beach. Här bor du riktigt mysigt för liten peng. 

Villa Le Tito

Villa Le Tito

Fantastiskt hotell ett par km söder om Lovina. Här bor du med vidunderlig utsikt samtidigt som du har det bästa av Lovina inom räckhåll. Ett toppenval!

Villa Lata Lama

Villa Lata Lama

Otroligt vacker villa nära Lovina Beach i klassisk balinesisk stil. Tre sovrum, pool och mysig trädgård. Perfekt för en riktigt härlig semester!

Ju'Blu Hotel

Ju'Blu Hotel

Riktigt trevligt och väldigt omtyckt mellanprishotell vid stranden i Lovina. Nära till allt, samtidigt som hotellet inbjuder till lata dagar vid poolen.

The Lovina

The Lovina

Den här legendariska resorten behöver egentligen ingen närmare presentation. Ligger på Lovina Beach, i hjärtat av Lovina. Njut av lyx till riktigt bra pris.

The Damai

The Damai

Välkommen till en av Lovinas stoltheter. Denna fantastiska resort ligger strax söder om Lovina med alla bekvämligheter du kan tänka dig.