Det mesta du behöver veta om Lombok

LOMBOK - ETT HELT UNIKT RESMÅL

Välkommen till Lombok, en av de mest spännande destinationerna i Indonesien. Efter att i årtionden ha funnits i Balis skugga börjar Lombok äntligen stå på egna ben. Till skillnad från Bali har Lombok det lugn som alltfler turister nu lockas av. Som om inte det vore nog har Lombok fantastiska stränder, surfing, häpnadsväckande natur och härlig mat. Närheten till Giliöarna tycker vi gör Lombok till ett självklart resmål på väg till eller från paradisöarna.

UPPTÄCK MAKALÖSA LOMBOK

Res till södra Lombok

Södra Lombok
Ekas i sydöst bjuder på öns mest spektakulära vyer medan Kuta är Lomboks främsta surfdestination och ett alltmer populärt resmål. Missa inte de fantastiska öarna Gili Gede, Gili Asahan och Gili Layar. 

Res till norra Lombok

Norra Lombok

En stor del av norra Lombok utgörs av den mäktiga vulkanen Rinjani. Staden Senaru är en populär utgångspunkt för att utforska öns norra del. Längs nordvästra kusten hittar du Lomboks mest spektakulära lyxresorter.

Res till västra Lombok

Västra Lombok
Det är här du hittar Senggigi, en av Lomboks mest kända turistorter. Lomboks huvudstad, Mataram, ligger också längs västkusten. Från Bangsal och Teluk Kode i nordväst avgår båtarna till Giliöarna.

Res till östra Lombok

Östra Lombok
Runt Labuan Pandan ligger fantastiska små öar. Längs östkusten ligger hamnstaden Labuan Lombok och vidare söderut hittar du många små byar där du med säkerhet inte kommer träffa på några turister. 

HITTA TILL LOMBOK