Upplev det bästa av Kuta

LEGENDARISKA KUTA

Kuta är Balis mest besökta turistmål och har med åren utvecklats till någonting i stil med en storstad. Förutom barer, nattklubbar och restauranger finns idag många välkända varumärken representerade här, och kommersen är påtaglig. För dig som vill shoppa och festa är Kuta helt rätt, med andra ord. Kuta kan stoltsera med boendealternativ i alla prisklasser, från billigaste budget till dyraste lyx. Det är en bra idé att kolla lite extra var ditt boende ligger, så att du hamnar så nära stranden som du önskat. 

Legendariska Kuta

STRAND OCH FEST I EN SALIG BLANDNING

Kuta Beach

Är Kuta rätt för dig?

Många som reser till Bali för första gången hamnar i Kuta för det är hit man bör åka. Många blir dock besvikna och tycker att Kuta är alldeles för stökigt och turistigt. Om du söker efter det genuina Bali är Kuta inte alls rätt för dig, då bör du istället titta på att åka till Canggu eller norra Bali. Om du däremot tycker om att semestra i en stökig stadsmiljö med ett fantastiskt utbud av uteställen och stranden precis runt hörnet kommer Kuta uppfylla dina önskningar. Om du vill ha nära till allt det där, men inte vill bo mitt i smeten kan vi rekommendera att du bor i södra Kuta (närmare flygplatsen) eller norra Kuta (närmare Seminyak) för en härligare upplevelse. Kuta är en bra utgångspunkt om du vill göra dagsturer till Bukit (södra Bali), Seminyak, Canggu och Sanur.

Ta dig runt i Kuta

Kuta är en vidsträckt kuststad som sträcker sig från flygplatsen i söder till Jalan Arjuna och berömda hotellet Double Six i norr där Seminyak tar vid. Från Jalan Arjuna i norr följer du Jalan Pantai Kuta söderut längs Legian Beach som övergår i Kuta Beach. Du kan när som helst ta dig från Jalan Pantai Kuta till parallellgatan Jalan Legian där du hittar mängder av butiker och restauranger. I centrala Kuta svänger Jalan Pantai Kuta tvärt österut upp mot den stora vägen Sunset Road som förbinder Kuta med Seminyak och Canggu. I centrala Kuta ligger bland annat berömda Poppies Lane (I och II) där du hittar både butiker och restauranger. Istället för att fortsätta mot Sunset Road kan du följa Jalan Pantai Kuta söderut och vägen byter då namn till Jalan Kartika. Stranden byter så småningom också namn till Jerman Beach. Södra delen av Kuta är lugnare med fler villor men fortsatt med ett bra utbud av barer, caféer och restauranger. Stranden blir ensligare ju längre söderut mot flygplatsen du kommer.

Aktiviteter i Kuta

Kuta kan erbjuda allt det där som hör till en mindre storstad. Shoppinggallerior (t.ex. Beachwalk Shopping Center), biografer, souvenirbutiker, frisörsalonger, spa (prova t.ex. Febri's Spa på Jalan Kartika Plaza), skräddare, post och bank, matbutiker och mängder av caféer och restauranger. Om du befinner dig i hjärtat av Kuta har du dessutom nära till stranden där du kan slå dig ner på någon av strandbarerna och ägna dagarna åt att surfa. Surfvågorna i Kuta är snälla och särskilt bra för dig som är nybörjare. För dig som gillar äventyr är Waterbom Bali ett populärt vattenland strax söder om Kuta. Bali påverkades oerhört negativt utav terrorbombningarna 2002 och 2005, och Ground Zero på Jalan Legian hedrar offren från dåden.

Mat och dryck i Kuta

I Kuta kan du äta mat från hela världen. Jamie's Italian etablerade sig här 2015 och du kan äta på välkända kedjor som Hard Rock Cafe, KFC och Starbucks. Några av Kutas mest populära restauranger är Un's Restaurant, Black House Burgers, Poppies Restaurant, Fat Chow, Made's Warung, Pronto Pizza, Warung Damar, Bluefin Japanese Lounge och Rosso Vivo Dine & Lounge

Festa i Kuta

För dig som vill festa är det Skygarden som gäller. Testa också Paddy's, Espresso Bar, Pyramid, Boshe Vvip och Engine Room. Vi rekommenderar den här artikeln med bra information om hur du festar säkert på Bali. Better be safe than sorry!

Kortio

RES FRÅN KUTA...

TILL GILIÖARNA

Om du förbokar båtbiljetten ingår vanligen transport till/från Kuta.
 

Om du vill resa på egen hand tar du en Uber till Serangan (ca 30 min) eller Padang Bai (ca 90 min) för att få en kortare båtresa. 
 

Flyg från Ngurah Rai International Airport till Lombok med t.ex. Garuda Indonesia. Från flygplatsen på Lombok reser du vidare till Bangsal varifrån lokalbåten tar dig till Giliöarna. Du bör resa från Bali på förmiddagen så att du hinner fram till Bangsal innan båtarna slutar gå.

TILL NUSAÖARNA

Ta en Uber till Serangan (ca 30 min) varifrån båtar går till både Nusa Lembongan och Nusa Penida. 
 

Ta en Uber till Sanur (ca 45 minuter) och ta en båt därifrån till Nusa Lembongan och Nusa Penida. Båtarna avgår från tidig morgon till solen går ner.

HITTA DITT DRÖMHOTELL I KUTA

Bread and Jam Hostel

Bread & Jam Hostel

Här har du Kutas bästa hostel. Riktigt prisvärt och suveränt läge mitt i Kuta. Välj mellan dubbelrum och bädd i sovsal. Ett riktigt bra val för dig som reser på liten budget.

Heritage Hotel

Heritage Hotel

Om du vill bo på Kuta Beach behöver du inte leta längre. Den här härliga resorten kunde inte ha bättre läge! Dessutom är det en omtyckt resort med vackra rum och sviter.

Poppies Bali

Poppies Bali

"En oas mitt i Kuta" brukar man säga om Poppies. Här har du nära till allt men kan oxå njuta av lugnet i din vackra bungalow eller vid den svalkande poolen.

Lokal Bali Hostel

Lokal Bali Hostel

Nytt hostel i södra Kuta som snabbt blivit väldigt populärt. Riktigt billigt för dig som vill lägga slantarna på annat. Här bor du i fräscha sovsalar med alla nöjen utanför dörren.

Ramayana Resort

Ramayana Resort

Vacker resort nära stranden i centrala Kuta. Vi gillar verkligen mixen mellan klassisk balinesisk stil och modern inredning. Ett riktigt prisvärt mellanprisalternativ.

Alaya Resort

Alaya Resort

Riktigt snyggt lyxhotell i södra Kuta, ett par minuter från stranden. Här får du mycket lyx för pengarna, oavsett vilket rum du väljer. Kom hit och njut!