Upplev det bästa av Canggu

HÄRLIGA CANGGU

Canggu är surfbyn som snart är ett måste för alla som reser till Bali. Här går dagarna i ett avslappnat tempo med surfing, gott kaffe, hälsosam mat och strandhäng på agendan. Canggu, som ligger en dryg mil norr om Seminyak, består av ett par gator som sträcker sig från stranden upp till huvudvägen Raya Canggu. 

Oavsett om du vill bo på ett billigt surfhostel, hyra en villa eller unna dig fantastisk lyx så har Canggu någonting för dig. Canggu är berömt för sina otroliga villor och du får mycket för pengarna. För dig som reser på liten budget har Canggu ett stort utbud av guesthouse och homestay. Det är bara att välja och vraka med andra ord!

Echo Beach i Canggu

ALLT FRÅN SURFING OCH RAWFOOD

Templet i Tanah Lot

Bra shopping i Canggu

För dig som gillar shopping har Canggu ett litet men bra utbud. På Batu Bolong hittar du ett helt gäng med klädbutiker. Handla närodlad och ekologisk mat på Bali Buda, Canggu Shop och Samadi Market. Ett par gånger i månaden hålls marknader, bland annat på Samadi, Old Man's och Love Anchor, med mängder av lokalt tillverkade produkter. Deus har en riktigt snygg butik och de har stora utförsäljningar ett par gånger om året. 

Canggu har allt du behöver

Det finns ett stort utbud av spa i Canggu, där Therapy och Golddust sticker ut som de mest exklusiva valen. Du kan också passa på att besöka House of Alaia på Batu Bolong och gå en kurs i silversmide. Canggu har allt du behöver för att kunna leva bekvämt, såsom tvätterier, indonesiska och västerländska matbutiker, skomakare, skräddare, barberare och frisörsalonger.

 

Fantastiska caféer och restauranger i Canggu

Det är lätt att leva både billigt och nyttigt i Canggu. Utbudet av hälsocaféer är enormt och Canggu kan idag erbjuda mat från nästan hela världen. Kvaliteten är oerhört hög och du får mycket för pengarna, även om prisnivåerna sakta börjar höjas. Som att det inte vore nog har Canggu ett par fantastiskt bra warunger där du äter indonesisk mat för några få kronor. Våra favoriter i Canggu är Eden CafeCanteenWarung BuMi, Warung Heboh, DandelionBalifornia Republic, PinsologiRuko, Cinta, Monsieur Spoon, Hungry Bird och Gourmet Canggu. Prova också det svenska caféet Fika. De mest populära ställena för en utekväll är Pretty Poison, Deus, Sand Bar, Old Man's och Monggo.

Hitta i Canggu

Berawa ligger närmast Seminyak och området blomstrar som aldrig förr. Berawa är populärt bland expats, inte minst tack vare närheten till Canggu Club och deras internationella skola. Batu Bolong och Echo Beach är hjärtat av Canggu med de berömda restaurangerna Old Man's och Deus, bland mycket annat. Pererenan i väster är mest avskild från turismen och här bor du nära lokalbefolkningen, med bara ett par lokala restauranger att välja mellan. Canggu må se litet ut på kartan men för att ta sig från A till B är det moped som gäller. 

Surfing och yoga i Canggu

Canggu är ett mecka för dig som gillar att surfa. Echo Beach bjuder på utmanande surfing medan Berawa och Batu Bolong är mer nybörjarvänliga. Ett par gånger om året anordnas surftävlingar i Canggu. Det finns också ett par riktigt bra yogastudios för dig som vill djupdyka i yogans värld: The Chillhouse, Serenity, Desa Seni, The Practice och Samadi. Träna hårt på Bali Fit eller kör bootcampträning på Batu Bolong Beach ett par dagar i veckan. Canggu Club bjuder på möjligheter att bl.a. spela tennis, gymträna, simma och spela fotboll, och efter träningen kan du spendera ett par timmar i vattenlandet. Det ligger också ett betydligt billigare vattenland på Batu Bolong. Ge dig ut på en ridtur på stranden med Bali Equestrian Centre.

Tempel, golf och vackra vyer i Canggu

Den största turistattraktionen i närheten av Canggu är det berömda templet Tanah Lot. Templet är särskilt välbesökt när solen går ner. Nära Tanah Lot hittar du en av Asiens bästa golfbanor, på lyxiga Nirwana Golf Club. Om du är en sann golfentusiast får du inte missa att spela en runda här. Om du vill ge dig ut på en härlig moppetur runt Canggu kan vi också rekommendera ett besök i Seseh och templet Taman Ayun i Mengwi. En dagstur till Bedugul är en spännande upplevelse, och en skön svalka från hettan vid havet. Vägarna upp mot Ubud är också väldigt fina. 

RES FRÅN CANGGU...

TILL GILIÖARNA

Om du förbokar båtbiljetten ingår vanligen transport till/från Canggu men de flesta båtbolagen kommer försöka ta ut en extraavgift för att köra till Canggu. Det finns ingen rimlighet i det, så försök förhandla bort avgiften eller res till någon av hamnarna på egen hand.
 

Om du vill resa på egen hand tar du en Uber till Serangan (ca 1 timme) för att därifrån ta båten till Giliöarna. Eller ta en Uber till Padang Bai (ca 1,5 timme) för en kortare båtresa (ca 1 timme).

TILL NUSAÖARNA

Ta en Uber till Sanur (ca 1 timme). Se till att bli avsläppt så långt ner på Jalan Hang Tuah som möjligt. I slutet av vägen ligger hamnen där båtar avgår till Nusa Lembongan och Nusa Penida från tidig morgon till solnedgång. 

HITTA DITT DRÖMHOTELL I CANGGU

A7 Guesthouse

A7 Guesthouse

Coolt guesthouse mellan Echo Beach och Batu Bolong. Här bor du billigt med nära till allt Canggu har att erbjuda. Vi förstår varför det här stället är så populärt!

Guesthouse Mooz

Guesthouse Mooz

Riktigt mysigt hotell ca 15 minuter med moped från Echo Beach. Här bor du i klassiska joglo's och kan njuta av lata dagar vid poolen. Ett riktigt bra val.

Villa Mengening

Villa Mengening

För en helt unik upplevelse, hyr den här spektakulära villan i Seseh strax utanför Canggu. Villan som ligger precis vid havet har tre sovrum och makalös utsikt.

Surf Lodge

Surf Lodge

Perfekta boendet för dig som vill åka till Canggu och surfa. Här bor du några minuters promenad från Batu Bolong Beach. Välj mellan rum och sovsal. Enjoy!

Villa Berawa

Villa Berawa

Här är en av de mest populära resorterna i området Berawa. Bo i klassisk joglo eller villa med egen pool. Perfekt läge nära stranden och mysiga caféer.

Theanna Eco Villa

Theanna Eco Villa

Välkommen till en av Balis coolaste resorter. Det här stället är så unikt och så häpnadsväckande, mitt i hjärtat av Canggu. Missa inte att boka in (minst) en natt här!