Det mesta du behöver veta om Bali

BALI - GUDARNAS Ö

Det finns få platser i världen som är så omtalade som Bali. Trots att ön är en av de mest besökta i Sydostasien vilar en alldeles särskild mystik över Bali som alla någon gång vill uppleva. För att du ska få den allra bästa upplevelsen av Bali krävs en del research och planering. Bali har många sidor och oerhört mycket att erbjuda, så läs på och åk till de platser som passar dig bäst. Trevlig resa!

Inför din resa till Bali

NÄR ÄR DET BÄST ATT RESA TILL BALI?

Bali har högsäsong under sommarmånaderna. Det beror främst på att vädret är mest stabilt då men också att australiensarna har vinter och vill resa till värmen. Man skulle kunna säga att Bali är för australiensarna vad Kanarieöarna är för oss svenskar. Till högsäsong räknas också december-januari då många reser hit i samband med jul och nyår. Bali har egentligen ingen lågsäsong då ön går alldeles utmärkt att besöka året runt, men mars-maj och september-november är generellt lugnare månader. Om du besöker Bali under mars månad bör du kolla upp ifall du är där under nyepi - den tysta högtiden. Då stänger hela ön ner, även flygplatsen, och som turist får man inte gå ut under ett helt dygn. Nyepi infaller 6 mars 2019 och 26 mars 2020.

 

Bali har minst stabilt väder under monsunperioden som generellt sträcker sig från november till februari. I takt med att det globala vädret förändras så är det inte längre lika lätt att förutspå vädret på Bali. Vissa regnperioder är väldigt torra medan det kan regna desto mer under torrperioden. När du reser till tropiska Bali får du helt enkelt vara förberedd på regn- och åskskurar (som främst kommer eftermiddag och natt). Sedan ska man komma ihåg att det är varmt och skönt även om det regnar!

Batur trekking.jpg

HITTA DITT DRÖMRESMÅL PÅ BALI

Kuta

Kuta
Det perfekta resmålet för dig som vill festa och shoppa. Du hittar inte det genuina Bali i Kuta, men däremot mängder av andra nöjen!

Bukit

Bukit

Balis södra udde har många namn, varav Bukit är ett. Södra Bali är flashigare än övriga ön, med mängder av lyxhotell och vykortsvackra stränder.

Menjangan

Menjangan

Nationalparken som är en alldeles unik del av Bali. Här finns inget annat än tystnad och kristallklart vatten med fantastisk snorkling och dykning.

Seminyak

Seminyak
Byn som kan skryta med sköna strandbarer, prisbelönta restauranger och bra shopping. Seminyak har lite av allt med bra kvaliteten.

Sanur

Sanur
Kuststaden som är känd för sina badvänliga stränder och stora utbud av restauranger. Härifrån går båtarna till Giliöarna och Nusaöarna.

Lovina

Lovina

Norra Balis stolthet som gjort sig känd för sina delfiner. Här bor du väldigt bra för liten peng och kan njuta av lata dagar vid havet.

Canggu

Canggu

Den lilla surfbyn som har vuxit och blivit ett av Balis hetaste resmål. Hippa caféer och barer samsas med hälsofik och coola barer.

Ubud

Ubud
Välkommen till risfältens förlovade land. Ubud har utvecklats till ett kulturellt mecka med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.

Amed

Amed

Den vidsträckta fiskebyn som bjuder på fantastisk snorkling och dykning. Här får du uppleva en helt annan sida av Bali. Ta båten till Giliöarna härifrån.

HITTA TILL BALI

VALUTAKURS JUST NU

rafting.jpg