Upplev det bästa av Amed

GENUINA AMED

Amed ​är den charmiga fiskebyn som sträcker sig längs Balis nordöstra kuststräcka. Landskapet här är häpnadsväckande med det kristallklara vattnet på ena sidan och bergen på den andra, med Mount Agung i bakgrunden. Bergen gör att klimatet vanligen är torrare i Amed än på södra Bali. För dig som söker storslagna naturupplevelser är Amed helt rätt resmål.

Amed har ett fantastiskt utbud av hotell i alla prisklasser. Tack vare att Amed är en så vidsträckt by längs Balis nordöstra kust ligger merparten av hotellen vid stranden och även om du bor inåt land är det aldrig långt ner till havet. Du får mycket för pengarna i Amed och standarden på hotellen är generellt  hög.

Stranden i Amed

EN PLATS DU INTE FÅR MISSA

Hitta till Amed

Du kommer till Amed antingen med båt från Giliöarna, från Lovina/Singaraja i väster eller söderifrån via Karangasem. Du följer Jalan I Ketut Natih genom västra Amed. I centrala Amed byter vägen namn till Jalan Amed och i östra Amed heter vägen Jalan Raya Lipah och Jalan Karangasem-Seraya. Du kan alltså följa samma väg runt hela Balis nordöstra spets för att sedan komma tillbaka söderut igen mot Karangasem. 

Låg- och högsäsong i Amed

Det kan vara bra att tänka på att Amed förändras i takt med låg- och högsäsongen. Under mellan- och lågsäsongen (september-november och januari-maj) när turisterna är färre kommer fiskemännen och de lokala näringsidkarna vara mer "pushiga" och försöka sälja sina tjänster, eftersom att de under denna tid nästan helt måste förlita sig på fisket för att kunna försörja sina familjer. De är fortfarande mycket vänliga men de kommer försöka ta reda på vilket hotell du bor på och det är inte ovanligt att de söker upp dig där. Under högsäsongen lever Amed upp och restaurangerna fylls med folk på kvällarna, vilket kan vara en härlig kontrast till den lugna lågsäsongen. 

Amed Beach
Snorkla i Amed

Härliga aktiviteter i Amed

Amed lockar besökare som dels vill njuta av det fantastiska lugnet här, och dels de besökare som är ute efter riktigt bra dyk- och snorklingsupplevelser. Fördelen i Amed är att du kan snorkla direkt från stranden och det finns en hel del att se, såsom skeppsvrak och undervattenstempel. Även många dykplatser kan nås direkt från stranden medan vissa andra kräver en båttur. Om du vill snorkla och inte har med dig egen utrustning kan du antingen köpa din utrustning på en av dykshoparna i Amed, eller hyra direkt på stranden. För dig som vill dyka rekommenderar vi dykshopparna Euro Dive Bali och Adventure Divers Bali, som fått toppbetyg utav tidigare dykare! Apneista tillhör en av få dyksoppar på Bali som erbjuder kurser i fridykning. Apneista har också dagliga yogaklasser, liksom Life in Amed Yoga. Missa inte att se solnedgången vid Jemeluk Viewpoint, där locals passar på att sälja Bintang.                        

ERV

Ta dig runt i Amed

För att få den bästa upplevelsen av Amed är moped som gäller. Från västra till östra Amed är det drygt 1,5 mil och även om cykel kan vara bra för kortare sträckor är moped att föredra. Och vi kan lova att du kommer vilja upptäcka Ameds alla stränder och prova på att snorkla vart du än kommer. Du kan hyra moped på ditt hotell och du betalar lite mer än på södra Bali, upp emot 50.000 Rp. per dag. Du kan också hyra cykel för att ge dig upp i bergen och du kan förstås också vandra i bergen, mot Mount Agung. Om du planerar en längre vandring kan det vara en god idé att du har en guide med dig. 

Mat och dryck i Amed

Amed har idag ett bra utbud av restauranger och flera drivs utav västerlänningar boendes i Amed, vilket ger en internationell prägel. Passa på att äta färsk grillad fisk när du är i Amed! Våra favoritrestauranger är Warung Pantai, Reef Bar, Life in Amed Restaurant, Bliss Cafe, Warung Ole, Warung Enak, Galanga, Gusto Resto och Harmony Cafe.                          

RES FRÅN AMED...

TILL GILIÖARNA

Ta dig till Jemeluk Beach, nedanför Warung Bali. Här avgår båtarna till Giliöarna ett par gånger om dagen. Bäst är att åka på förmiddagen då resan vanligen är lugnare då än på eftermiddagen.

TILL NUSAÖARNA

Uber finns i nuläget inte på norra Bali och det är svårt att få tag på en taxi här.

 

Boka därför en privat chaufför som tar dig till Sanur (ca 2,5 timmar) där båtar avgår hela dagen till Nusa Lembongan och ett par avgångar till Nusa Penida. Du kan oxå åka till Padang Bai (ca 30 min) och ta local boat direkt till Nusa Penida.

HITTA DITT DRÖMHOTELL I AMED

Amed Harmony Bungalows

Amed Harmony Bungalows

Suveränt budgetalternativ strax öster om centrala Amed. Härlig trädgård, svalkande pool, fina bungalows och bra café. Ett riktigt härligt hotell!

Villa Infinite Horizon

Villa Infinite Horizon

Härligt hotell på en klippa vid havet i östra Amed. Njut av havsutsikten från din balkong och poolen. Ta trapporna ner till stranden för salta bad. 

Villa Bukit Segara

Villa Bukit Segara

Underbart och mycket omtyckt hotell precis vid stranden i östra Amed. Snorkla eller spendera dagen vid poolen - njut av lugnet här i Amed!

Solaluna Beach Homestay

Solaluna Beach Homestay

Charmigt och riktigt genuint budgetboende i västra Amed. Ligger bara några få meter från stranden. Ett av de mest omtyckta boendena i Amed!

Palm Garden Resort

Palm Garden Resort

Vacker resort på stranden i östra Amed. Välj mellan dubbelrum eller bungalow med egen pool. Resorten har oxå eget spa för maximal avkoppling.

The Griya

The Griya

Om du vill unna dig lite extra lyx på semestern är den här imponerande resorten helt rätt. Fantastiskt läge vid havet strax öster om centrala Amed.